Laserbehandling

hudbehandling

Timebestilling:
kosmetisk@
askerklinick.no
T: 960 13 630

LASERPEELING – GI ANSIKTET NYTT LIV! 

Ved laserpeeling blir huden fornyet og strammet opp. Fraksjonert CO2 laser fornyer de øverste lagene av huden og kollagenet i dypere hudlag stimuleres og trekker seg sammen. Resultatet gjør at huden blir glattere og strammere uten at den forandrer karaktertrekk. Den fjerner/bedrer rynker, furer og acne arr i ansiktet og resultatet varer i årevis!

Generelt kan vi si at laserbehandling gir en forbedring av huden som du ikke kan oppnå på noen annen måte. Små rynker vil oftest forsvinne helt, store og dypere rynker blir mindre og acne arr blir glattere. Du kan forvente en foryngelse av huden, bedret hudkvalitet og en klarere glød. En laserbehandling gjenoppbygger huden og gir ofte 5- 10 år foryngelse av huden. Aldrings- og solskader vil i stor grad blir reparert.

Fraksjonert CO2 laser

Fraksjonert laser splitter laserstrålen og gir en lettere, men likevel effektiv fornyelse av det øverste hudlaget med en oppstrammende effekt. Huden behandles punktvis, med tusenvis av små punkter.  Fordelen med denne behandlingen er at den såkalt ikke-ablativ, som betyr at den ikke gir sår i huden, kun rødme. Huden behandles punktvis, med tusenvis av små punkter. Laseren gir alt fra en lett til en kraftigere behandling av huden, avhengig av kundens ønsker. Man behandler bare noen prosent av huden, mens man etterlater frisk hud som fremskynder tilhelingen. Ved å kun  behandle ett begrenset område, skjer tilhelingen raskt. De fleste kan returnere tilbake på jobb i løpet av 3-5 dager.

 

Umiddelbart etter behandlingen begynner en healingprosess. Økt blodgjennomstrømning gjør at huden kan oppleves som noe rød i en periode etter peelingen. I denne perioden blir det produsert mer kollagen og de elastiske fibre repareres. Det er viktig at man bruker høy SPF (30) for å unngå pigmentering av huden.

Forbehandling:

Vi anbefaler å forbehandle huden i 6 uker med Vitamin-A syre/retinol i en 4-6 ukers periode før CO2-laserbehandlingen. Fordelen med en forbehandling er at huden tåler laserbehandlingen bedre og man vil oppnå et mer tilfredsstillende resultat. På klinikken kan vi hjelpe deg å sette sammen et skreddersydd medisinsk kremprogram.

Ved pågående infeksjon, aktiv acne, herpesutbrudd eller behandling med Isotretinoin må behandling av huden med CO2 laser utsettes.

Under laserbehandlingen:

Inngrepet foregår i en kombinasjon av lokalbedøvelse og intravenøs anestesi avhengig av hvor stort område som skal behandles. Under selve inngrepet merker du lite, men du kan føle en viss «brenning» i huden. Lokalanestesi brukes når begrensede områder skal behandles, ved større områder som hele ansiktet brukes lett narkose – dvs intravenøs sedasjon, middelsdyp søvn.

På klinikken blir det smurt på en vaselin-basert salve på de behandlede områdene.


Etter laserbehandling:

På klinikken smøres det behandlede område med hvit vaselin. Denne skal påføres jevnlig hjemme flere ganger om dagen for å hindre uttørring og skorpedannelse.

Ved laserbehandling er det viktig at det ikke kommer infeksjon i huden. Infeksjon kan forlenge tilhelingsprosessen og gi mulighet for arrdannelse.

Resultatene fra en laserbehandling kan man se umiddelbart under selve behandlingen. Rynkene forsvinner og huden strammes opp. I etterkant av behandlingen vil gjenoppbyggingen av underhuden pågå så lenge huden er rød.

Når hudpartiet har leget etter 3-5 dager kan man gå på jobb igjen. Mange foretrekker å holde seg hjemme i ca. 1 uke etter laserbehandling. Rødfargen kan etter hvert dekkes til med en lett foundation.

Ved laserbehandling endres vanligvis ikke de pigmentproduserende celler i huden, men de første månedene etter laserbehandling skal man unngå soling, bruke høy solfaktor og eventuelt bruke en solhatt i sommermånedene. Uregelmessig pigmentering kan forekomme.

Komplikasjoner:

Forlenget rødme av huden i over 3 måneder ses meget sjelden. Hyperpigmentering (økt pigment) og hypopigmentering (minsket pigmentering) forsvinner vanligvis spontant, men det kan ta noen måneder. 

MERK!
Enkelte mennesker danner hypertrofiske (tykke) arr – såkalt keloid – og bør avstå fra laserbehandling. Det gjelder også personer som har brukt spesialmedisin for kviser (Isotretinoin) de siste 18 månedene.