Fettsuging

Fettsuging-askerklinick

Liposuction

FIGURFORMING – GJØR LIVET LETTERE! 

Det vil for mange mennesker finnes områder på kroppen hvor fett ikke forsvinner, også uavhengig av mosjon og diett. Årsakene kan være mange: barnefødsler, aldring, stillesittende liv, vektøkning, arvelig opphoping av fettceller eller ujevnt fordelt fettlag. Her er fettsuging effektivt.

Ved fettsuging fjernes overflødige fettcellene permanent og man vil derfor ikke få tilbake den gamle fasong etter et slikt inngrep. Skulle man gå noe opp i vekt, vil fettet fordele seg mer jevnt på kroppen. Det er viktig å merke seg at fettsuging ikke er noen slankekur. Vekttapet blir ikke særlig stort. 

Hvorfor gir fettsuging så god effekt?
Dersom man slanker seg 2-3 kg kan det være vanskelig å se forskjell fordi man tar av litt på hele kroppen og ikke nødvendigvis på ønskede steder. Hvis man derimot suger ½-1 kilo fett fra magen eller fjerner ridebukselårene, vil man straks se forskjell, og det vil være målbart i cm. 

​Fettsuging egner seg best på:
  • Hals

  • Overarmer

  • Mage

  • Lår (innside og utside)

  • Knær

  • Legger og ankler

__________________

MICRO AIR

Flere metoder eksisterer. På Asker KliNick brukes MICRO AIR vibrasjonssug. Dette er den desidert mest brukte og anbefalte metode ved større kosmetiske klinikker i Europa. Teknikken gir en jevnere og lettere fjernelse av fett enn ved manuell teknikk. Dessuten stimuleres underhuden til å trekke seg ytterligere sammen.

Et annet eksempel er fettsuging av halsen. En fettansamling her kan gi et aldrende og uopplagt utseende. Dette kan raskt endres på og fettsuging av halsen er et av de områder som gir best effekt. Kun små mengder fett (20-50ml) fjernes for å få et markert kinnben/kjeveparti. Ofte ser det ut som man har gått ned 5 kg, selv om det kun er fjernet 50 gram. Kun i sjeldne tilfeller er det nødvendig å fjerne overflødig hud fra halsen. Når fettet er suget vekk vil huden trekke seg sammen og vokse fast på den mimiske halsmuskelen.

 

OPERASJONEN

Før operasjonen:
Konsultasjon hos kirurgen før operasjon er meget viktig. Vi diskuterer muligheter og forventninger, og går igjennom hele operasjonen. Her har du mulighet til å stille spørsmål og avklare tvil eller usikkerhet i forhold til inngrepet. Dette gir trygghet for alle parter og et godt samarbeid mellom pasient og kirurg. Vi anbefaler at pasienten på forhånd ordner med transport hjem etter inngrepet.

Operasjonsdagen:

Inngrepet foregår i en kombinasjon av lokalbedøvelse og intravenøs anestesi. Operasjons- og bedøvelsesmetodikk har utviklet seg svært mye gjennom internasjonal erfaring og forskning. I dag brukes en metode der man sprøyter en stor mengde fortynnet lokalbedøvelse under huden for å spile ut vevet. Under selve inngrepet merker du ingen smerte, men du kan føle at noe drar litt i huden. Du vil sove eller slumre i en middels dyp søvn, men uten full narkose. Puls og pust overvåkes (monitor). Fettet blir suget ut gjennom små hull, 2-3mm lange. Disse hullene vil skrumpe til små arr, som i starten vil være noe røde men blekner med tiden, innen et halvt år vil de være tilnærmet usynlige. 

Etter operasjonen:
Etter fettsugning på kroppen skal du bruke et korsett som du får fra klinikken. Du skal ha på deg korsettet døgnet rundt i en uke og deretter hele dagen i en måned. Du kan dusje 1-2 dager etter operasjonen.

Den første uken kan man bli både gul og blå, samtidig med at huden vil være noe hevet. Dette skyldes væskeansamling i fettvevet. Etter en uke kan man begynne å massere huden forsiktig og etter en måned vil hevelsen ha gått tilbake og huden vil ha fått tilbake sin opprinnelige farge. Det tar opp til et halvt år før det fettsugde området vil være helt normalt. Har man fått fjernet mye fett kan det være nødvendig med en liten korrigerende fettsuging får å få det beste resultatet.

Det er ikke påkrevet sykemelding ved fettsuging eller figurforming, men vi anbefaler å ta 2-3 dager fri. Har man et fysisk hardt arbeid opp til en uke. Du vil være noe øm i området som er blitt fettsuget.

Komplikasjoner:
Ved en operasjon er det alltid forbundet en viss risiko for komplikasjoner. Moderne teknikk gjør at denne risikoen er svært liten. Infeksjon og blodansamling er meget sjeldne.