Ansiktsløft/facelift

Kirurgisk ansiktsløft (Facelift)

Ser du eldre ut enn du føler deg? Da kan et ansiktsløft være løsningen for deg.

Med alderen vil en kombinasjon av ytre faktorer som soleksponering, røyking, livsstil  og gener påvirke ansiktets utseende. Furer og rynker blir mer fremtredende og kjevelinjen blir slappere. Huden blir mindre elastisk og tyngdekraften trekker den nedover. Et kirurgisk ansiktsløft vil korrigere denne utviklingen og gi et yngre og friskere utseende.

Et ansiktsløft utføres ved å stramme opp løs hud samt underliggende muskler og bindevev. Moderne ansiktsløft er spesielt designet for å maksimere det estetiske resultat og minimalisere størrelsen av inngrepet. Det betyr en vesentlig reduksjon av operasjonstid og en redusert rekonvalesens. Den raske tilheling gjør at de fleste vil kunne gjenoppta sitt arbeid og sosiale liv etter ca 1-2 uker.  Prosedyren som benyttes gir pene og lite synlige arr. 

Ved AskerKlinick tar vi i bruk de nyeste og mest moderne operasjonsteknikker, slik at pasientene oppnår et naturlig og pent resultat.  Et ansiktsløft kan ta år av ansiktet og gir ofte 5-10 år foryngelse. Operasjonen kan evt kombineres med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel øyelokksoperasjon og fettsuging av haken. 


OPERASJONEN

Før operasjonen:
Konsultasjon hos kirurgen før operasjon er meget viktig. Vi diskuterer muligheter og forventninger og går igjennom hele operasjonen.  Her har du mulighet til å stille spørsmål og avklare tvil eller usikkerhet i forhold til inngrepet. Dette gir trygghet for alle parter og et godt samarbeid mellom pasient og kirurg. Konsultasjonen er helt uforpliktende.

VIKTIGE OPPLYSNINGER
Opplyse om medisinbruk, allergi eller hudproblemer. Det er spesielt viktig at du ikke bruker medikamenter som kan gi økt blødningstendens, som for eksempel Albyl, Marevan, naturmedisin Q10 en tid før inngrepet. Du bør ikke røyke i minst 4 uker før og etter inngrepet. Røyking forsinker sårtilheling og kan påvirke resultatet. Forebyggende behandling mot infeksjon er nødvendig.

På operasjonsdagen: 
Vask håret grundig om morgenen og ikke bruk noen form for make-up. Ta gjerne med et egnet hodeplagg til å ha rundt ansiktet når du forlater klinikken. Vi anbefaler pasienten å ha ordnet med transport hjem etter inngrepet på forhånd. Selve inngrepet foregår i en kombinasjon av lokalbedøvelse og intravenøs anestesi. Under selve inngrepet merker du ingenting. Du vil sove eller slumre i en middels dyp søvn, men uten full narkose. Puls og pust overvåkes (monitor). 

Etter operasjonen:
En komprimerende ansiktsbandasje skal sitte på ca. 1 uke. Kompressene fjernes etter 1 dag og deretter kan man vaske håret etter 3 dager og smøre såret med en antibiotisk salve. Sting fjernes etter 10 -12 dager. Påregnet fravær fra arbeid er 1 -2 uker. Man bør unngå større fysiske anstrengelser og kraftige hodebevegelser i ca 1 måned etter inngrepet. Vær oppmerksom på at hevelsen gjør at man kan bli litt slapp i munnviken. Noe nedsatt følelse i huden er vanlig, men dette normaliseres etter noen måneder. Husk på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor på arrene i løpet av de første 6-12 månedene.

Komplikasjoner:
Ved en operasjonen er det alltid en viss risiko for komplikasjoner, men det er meget sjeldent at det forekommer ved ansiktløft. 

ANSIKTS­OPERASJONER

Ansiktsløft (facelift)
Panneløft
Øyelokksplastikk
Neseplastikk
Utstående ører
Utvekster i ansiktet