Panneløft/Øyebrynsløft

Trette øyene og bekymret panne?  

Med alderen begynner våre ansiktstrekk å endre seg. Huden rundt øyene blir slappere og øyenbrynene faller ned. Furene  over nesen og i pannen glattes ikke lengre ut når vi slapper av.
Ved hjelp av et panneløft kan vi heve øyebrynene i tillegg til å glatte ut rynkene i pannen uten at man mister sin naturlige mimikk. «Sinterynken» mellom øyenbrynene kan også svekkes permanent. 

Endoskopisk panneløft

Moderne panne- og øyenbrynsløft heter på fagspråket endoskopisk panneløft. Her opererer man ved hjelp av en kikkehullsteknikk. Det er kun nødvendig å lage 3 små hull over hårfestet. Endoskopisk panneløft er den mest benyttede metode fordi rekonvalesensperioden etter inngrepet er svært kort, arrene er små og resultatet er en naturlig oppstramming av øvre del av ansiktet. 

OPERASJONEN

Før operasjonen:
Konsultasjon hos kirurgen før operasjon er meget viktig. Vi diskuterer muligheter og forventninger og går igjennom hele operasjonen. Her har du mulighet til å stille spørsmål og avklare tvil eller usikkerhet i forhold til inngrepet. Dette gir trygghet for alle parter og et godt samarbeid mellom pasient og kirurg. 

VIKTIGE OPPLYSNINGER

  • Opplyse om medisinbruk, allergi eller hudproblemer
  • Det er spesielt viktig at du ikke bruker medikamenter som kan gi økt blødningstendens, som for eksempel Albyl, Marevan, naturmedisin Q10 en tid før inngrepet.
  • Du bør ikke røyke i minst 2 uker før inngrepet. Røyking forsinker sårtilheling og kan påvirke resultatet.
  • Forebyggende behandling mot infeksjon er nødvendig.

 

OPERASJONSDAGEN

Forberedelser: 
Vask håret grundig om morgenen og ikke bruk noen form for make-up. Ta gjerne med et egnet hodeplagg til å ha rundt ansiktet når du forlater klinikken. Vi anbefaler pasienten å ha ordnet med transport hjem etter inngrepet på forhånd. Selve inngrepet foregår i en kombinasjon av lokalbedøvelse og intravenøs anestesi. Under selve inngrepet merker du ingenting. Du vil sove eller slumre i en middels dyp søvn, men uten full narkose. Puls og pust overvåkes (monitor).

Etter operasjonen:
Etter operasjonen kan man ha litt hodepine. Huden kan bli noe blå og hevet etter operasjonen og ofte synker blåfargen ned mot øynene. Hevelsen og blåmerker går normalt tilbake etter noen dager og forsvinner helt etter en liten uke. 

Ved panneløft er det ikke nødvendig rent fysisk å være borte fra jobben i mer enn noen dager, men mange foretrekker å ta seg en uke fri i forbindelse med et slikt inngrep.

Vær oppmerksom på at i forbindelse med panneløft kan man føle noe stramhet i pannen i de første månedene. Noen opplever litt følelsesløshet, men dette er forbigående. Etter 2-3 måneder normaliserer huden seg, og man skal ikke føle noe form for ubehag.

Komplikasjoner:
Ved en operasjonen er det alltid en viss risiko for komplikasjoner, men det er meget sjeldent at det forekommer ved panneløft. 

ANSIKTS­OPERASJONER

Ansiktsløft (facelift)
Panneløft
Øyelokksplastikk
Neseplastikk
Utstående ører
Utvekster i ansiktet